Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Чорбанов начерта експертен кабинет от всички партии без ПП-ДБ: Не се сещам някой от тях да е експерт в нещо

Политика

Проф. Чорбанов начерта експертен кабинет от всички партии без ПП-ДБ: Не се сещам някой от тях да е експерт в нещо

Проф. Чорбанов начерта експертен кабинет от всички партии без ПП-ДБ: Не се сещам някой от тях да е експерт в нещо - Tribune.bg
Снимка:

Твърденията на ПП-ДБ, че ИТН са малкото ДПС и че са изчегъртали ГЕРБ след избора на Рая Назарян е все едно да се интервюира евнух за демография, заяви зам.-председателят на НС проф. Андрей Чорбанов от ИТН по Нова телевизия.

„За да заработи Народното събрание трябва да има председател на парламента. Колкото до това тя да е кандидат за служебен премиер, то това е заради абсурдните промени в конституцията, които ще се опитаме да  променим. Даваме си сметка, че има импровизации защо сме подкрепили изборът на председател на НС, но ще стане ясно тези дни и какво целим“, допълни той.

„Хората са недоволни, че Народното събрание не работи. Беше честно да подкрепим всички. Но един от кандидатите събра мнозинства. Какво ще направим в бъдеще, ще видите. Бяхме конкретни, Трифонов го обясни няколко път. В сложната обстановка ние може да бъдем пресечна точка на обществото с този експертен кабинет“, поясни професорът.

„Не сме имали срещи или разговори, за да подкрепим Назарян“, отсече той. Чорбанов добави, че те заявяват искане за третия мандат с цел президентът да е наясно с тяхната заявка.  

„Премиерът на едно експертно правителство ще бъде посочен от нас. Ще бъде диалогичен. Ние бяхме в едно правителство, където премиерът не обединяваше, а разединяваше“, каза той.  На въпрос дали биха се обърнали към ПП, той заяви: „Не се сещам някой от тях да е експерт в нещо“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати